Laotoodetele tarneaeg 1–2 tööpäeva. Tasuta transport üle Eesti!

Millest lähtuda kontoritooli valimisel?

Kontoris töötamine tähendab tavaliselt seda, et suur osa sinu päevast möödub istudes. Kontoritoolil, mille taga pikki päevi oma ideid ellu viid, on suur mõju sinu produktiivsusele kui ka üldisele tervisele. Kehva tooli puhul võivad pikast istumisest tekkida alaseljavalud ja lihaspinged õlgades ja kaelas. Seetõttu on oluline, et leiaksid aega õige tooli leidmiseks, mis toetab sind terve päeva vältel.

Õige tool aitab vältida seljavalu

Kas teadsid, et iga neljas kontoritöötaja kannatab krooniliste seljavalude käes. Põhjuseks on ikka pikad töötunnid ja sundasendis töötamine, mis mõjub seljale koormavalt.

Selleks, et uus kontoritool tagaks kehale vajaliku toe, peab see olema kohandatav vastavalt sinu pikkusele, kaalule ning kehakujule.

Millest peaksid tooli valimisel lähtuma

Esimene asjana peaksid tooli valimisel lähtuma sellest, palju sa päriselt päevas istud? Kui see on 4-8 tundi, vajad ergonoomilist tooli, millel on head reguleerimise võimalused. Kui aga istud 10-18 tundi päevas, peaksid kindlasti vaatama ergonoomilisi toole kõigi mugavustega, mis toetaks sind kogu tööpäeva vältel.

Vali tooli oma vajadustest lähtuvalt ja võta aega, et tooli proovida

Sinu keha asend muutub tööpäeva vältel pidevalt. Tool, millel istud, peaks sind päeva algusest viimaste minutiteni toetama ja olema kohandatav sinu vajadustest lähtuvalt. 

Tooli valima minnes võta aega, et tool enda keha järgi reguleerida.

Ergonoomiline seljatugi

Kontoritooli valides on tähtsaim osa seljatugi. Tähelepanu tuleks pöörata sellele, kas seljatoe kõrgus, kalle ning jäikus on reguleeritavad. Seljatoe kattematerjal võiks olla hingav, kergesti puhastatav ja vastupidav.

Mugav ja vajadustele vastav iste

Istme kõrguse muutmine on pea iga kontoritooli puhul juba iseenesest mõistetav. Oluline on aga tähele panna ka seda, et toolil istumine ei oleks jäik ja säiliks õige selja toestamine. Tähelepanu tasub pöörata ka sellele, kas iste on reguleeritava sügavusega.

Reguleeritavad käetoed 

Heal kontoritoolil võiksid kindlasti olla käetoed, mida saab mugavalt enda järgi reguleerida. Käetoed võiksid liikuda kindlasti üles-alla, mõnel lisa mugavustega toolil saad liigutada käetugesid ka ette-taha ja horisontaalselt.

Mida veel silmas pidada tooli valikul?

Kindlasti võiksid tähelepanu pöörata ka materjalile, millest tool on valmistatud kui ka näiteks sellele, millisest materjalist on rattad ja kas need sobivad põrandakattega.

Tooli valides on tähtis aru saada, mis on sinu vajadused ja kas valitud mudel tagab oodatud mugavuse. 

Sobivat kontoritooli valides peaks esmatähtis olema kvaliteet, mis tasub ennast pikas perspektiivis ära ja aitab sul ennetada tervise probleeme ja alaseljavalusid.

Murrame traditsioonilise istumise tavasid

Lisaks klassikalisele kontoritoolile koguvad aina rohkem populaarsust ka ergonoomilised pukktoolid ja istumispallid. 

Nende eeliseks kontoritooli ees on see, et pukktoolil või pallil istudes hoiab inimene õiget rühti ning treenib samal ajal selja- ja kõhulihaseid. Seejuures paraneb vereringe, surve seljadiskidele jaotub võrdselt ja ka aju saab paremini hapnikuga varustatud, mistõttu ka tähelepanuvõime paraneb.

Siiski ei saa inimene istuda terve päeva töö juures ainult pukktooli või palli peal. Uurimused on näidanud, et neid on soovitav kontoritooli asemel kasutada mitu korda päevas paarkümmend minutit korraga.

Kõigi Seisuki valikus olevate ergonoomiliste toolidega võid julgelt tulla tutvuma meie esindusse aadressil Veerenni 40a, Tallinn. Esindus on avatud tööpäeviti 09:00–17:00.