Laotoodetele tarneaeg 1–2 tööpäeva. Tasuta transport üle Eesti!

Millisest materjalist laua tasapind valida?

Ainsana Eestis pakub Seisuk niivõrd külluslikku lauaplaatide valikut nii mõõtude, kui ka materjalide osas. Milline valida, kui üks on ilusam kui teine?

Melamiin

Melamiin jäljendab edukalt naturaalset spooni, olles seejuures tunduvalt soodsam. Melamiini pind on sile, läikiv ja vastupidav. Sile pind tagab hügieenilisuse, sest pole poore, mille vahele mustus saaks peituda ning seetõttu on pindu väga kerge puhastada. Melamiinist pind ei muuda ka UV kiirguse käes oma värvi ning on vastupidav kuumusele ja kahjustustele.

Melamiin on tugev sünteetiline materjal, mida nimetatakse sageli kunstspooniks. Melamineeritud puitlaastplaat saadakse termokõvastuva vaiguga immutatud paberi pressimisel plaadi pinnale kõrge temperatuuri ja survega.

Laserkant (Airtec tehnoloogia) muudab serva ja detaili vahelise jätkukoha nähtamatuks luues monoliitse plaadi efekti. Lisaks ilusale visuaalsele tulemusele tagab see ka parema vastupidavuse (näiteks niiskuse ja mustuse osas). Kallis ja eriline tehnoloogia, mida ei paku Eestis keegi peale meie.



Melamiinplaat sobib tänu oma taskukohasele hinnale, laiale värvi valikule, tugevusele ja lihtsale puhastamiskindlusele kõikidesse kontoritesse ja kodukontoritesse. Leia oma meelepärane mõõt ja toon meie valikust või pane oma erilised soovid ja mõtted kirja ning võta meiega ühendust ja teeme Sinu unistuste laua teoks!

Puit

Puit toob tuppa soojust ning on eestlaste kodus kindlasti üks lemmik materjale. Tamm on väga tugev ja vastupidav puit ning õige hooldusega kestab kaua. Meie lauaplaadid on kaetud kolmekordse kihi kvaliteetse Osmo õlivahaga ja see annab võimaluse neid igal aastal uue õlikihiga värskendada. Sel viisil toimides muutub lauaplaat aastatega aina tugevamaks ja vastupidavamaks.

Täispuit on materjal, mille nimetus tekitab vahel veidi segadust, kuna võib panna arvama, et sellise mööbli tükid on kõik justkui vastavalt mõõtudele ühe suure puu seest välja lõigatud. Tegelikult on täispuit tuntud ka teise nimega, ehk liimpuit, mis seletab selle olemuse palju paremini lahti. Nimelt valmistatakse liimpuitu vajaliku suurusega tükke omavahel kokku liimides. See võimaldab luua puiduplaate vastavalt oma soovile, jättes alles kogu naturaalse ja sooja tunnetuse. Liimpuit on tugevam ja vastupidavam, kui tavaline puitplaat. See ei pragune ega kuiva lõhki ning ei muuda kuivades oma kuju, see ei väändu.

Puit on olemuselt poorne materjal, ehk siis laual ümber läinud kohvitassi sinna terveks ööks unustada ei maksa. Väiksemad kiirelt eemaldatavad veeõnnetused lauda aga kuidagi ei riku. Hea oleks kuuma tassi alla siiski asetada ka kuumaalus, et säiliks laua pikaealine ilus välimus.

Täpsemad juhised meie puidust lauaplaadi hooldamiseks leiad siit.

Meie poe valikus on kolme erinevat tüüpi puidust lauaplaate - kalasaba, pikk lamell ja sõrmjätk. Need erinevad nii hinna, välimuse kui ka tehnilise aspekti poolest.

Sõrmjätk

Sõrmjätk lauaplaat koosneb lühikestest lamellidest. Lamellid liimitakse üksteise külge alguses otstest ja siis ülejäänud neljast küljest. Sõrmjätk lauaplaadil on omad eelised. Üks puidutöötlemise reegel ütleb, et mida rohkem liimimist, seda tugevam ese. Liimimiste arv sõrmkinnitusega lauaplaatides on mitu korda suurem pikkadest lamellidest valmistatud plaadil ja see teeb ta eriti vastupidavaks.

Reguleeritav laud tammepuidust sõrmjätk

Pikk lamell

Erinevalt sõrmjätk lauaplaadist liimitakse lamellid teineteise külge kahe küljega. Lamellide valmistamiseks on vaja ilma vigadeta ja oksakohtadeta toorainet. Sellised puud on tänapäeval haruldased ja kallid ja selle tõttu on lamellplaadi valmistamine keerukam ja hind kõrgem.

Reguleeritav laud tammepuidust pikk lamell

Puit on käe all soe ja sobib eriti hästi just kodukontoritesse, tuues sisse mõnusa hubase noodi. Aga miks mitte sellega ka suuremaid kontoreid õdusamaks muuta. 

Mis suuruses töölaud valida?

Töölaud vali oma individuaalsete vajaduste ja ruumi suuruse järgi. Piisava ruumi korral võiks kodukontorite ideaaliks olla 140 x 75 cm ja suuremate kontoripindade puhul on klassikaks 160 x 75 cm. Seisuki reguleeritava kõrgusega raamid on laiuses reguleeritavad ning võid kasvõi iga aasta ümber mõelda ja uues mõõdus plaadi peale panna.