Uimane olek ja pinged kaelas – kontoritöötajate hädadele on nutikas lahendus!

Artikkel on ilmunud Õhtulehes 12.11.18

Arvuti ees töötamine jätab paraku jälje tervisele ning seda on kümme aastat kestnud kontoritöö mulle tõestanud. Mõni aasta tagasi määrati mulle prillid, mis õnneks lihtsustavad ekraani vaatamist. Küll aga pole täielikku lahendust saanud selja- ja kaelavalude probleem.

Arvuti ees istudes tekib paratamatult sundasend. Harvad pole situatsioonid, kui avastan veidi enne lõunapausi, et olen püsti tõusmata arvuti ees istunud kolm tundi. Siis pole loomulikult mitte mingi ime, et selg ja kael valutavad. Teatavat leevendust olen saanud massööri juures käimisest, kuid mitu korda kuus massaaži peale raha kulutada ei raatsi. Tööandjat võib aga kiita selles osas, et kontorisse on hangitud massaažitool, mis suudab veidigi päeval kogunevaid pingeid leevendada.

Tegelikkuses on aga üks nutikas viis, kuidas pääseda erinevatest seljavaludest: arvutilaua taga tuleks püsti seista. Kõige tavalisema ühe meetri kõrgusel paikneva laua taga loomulikult täiskasvanu seista ei saa. Siinkohal on ideaalseks abimeheks Seisuk!

Seisuk on reguleeritavate jalgadega laud, mille taga seistes saab igaüks valida enda jaoks sobiva kõrguse. Mäludega juhtpuldiga saab endale salvestada 4 meelepärast kõrgust ning seejärel valida sobiva asendi ühe lihtsa nupuvajutusega. Teisisõnu, Seisuk sobib nii lühikestele kui ka pikkadele.

Seisuki meeskonnal kulub lauajalgade paigaldamiseks kõigest 20 minutit. Soodsaim variant on tellida lauajalad enda olemasolevale lauaplaadile. Kui aga on soov uus lauaplaat soetada, siis Seisukit saab tellida ka koos kvaliteetselt töödeldud täispuidust või MDF lauaplaadiga.

Mis siis muutus pärast seda, kui Seisuk saabus minu kontoriellu?

Hommikul tööle jõudes istusin tunnike või paar nagu tavaliselt, seejärel tõstsin laua kõrgemale ning klõbistasin arvuti taga seistes – kui ära väsisin, tegin vahetuse. Seistes tööd tehes ei kadunud terve päeva jooksul ära dünaamilisus. Muidu juhtus üsna tihti nii, et poole päeva pealt oli energia otsas ja oleks tahtnud diivanile magama heita.

Esimesel õhtul koju jõudes avastasin, et polegi nii väsinud kui tavaliselt. Kui muidu vajusin esimese asjana diivanile ja vaatasin tunnike telekat, siis nüüd tegin korraliku õhtusöögi ja läksin hoopis trenni. 

Loe lisaks

Miks Seisuk?

Miks Seisuk?

Meie tunneme sinu vastu päriselt huvi Seisuk on Eestis ainus seisulaudadele spetsialiseerunud ettevõte. Seisuk müüb kontorimööblit, mis o...

Loe rohkem